ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożółtka 3 sztukjajka 1 sztukcukier 6 łyżek stołowychmleko 1,5 szklanekśmietana kremówka 0,5 szklanekowoce miękkie 1 szklanekcukier puder 1 łyżek stołowychcukier według uznaniaWykonanie:Oczyszczone owoce zmiksować i posłodzić do smaku. Jajko i żółtka ubić z 6 łyżkami cukru na puszystą masę. Zagotować mleko, mieszając, gorące powoli wlewać do masy jajecznej. Dalej ubijając na parze do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Ostudzone wstawić do zamrażalki na 3 godziny. W tym czasie 2 razy wyjąć, ubić trzepaczką i włożyć z powrotem do zamrażarki. W razie potrzeby zwiększyć czas zamrażania. Schłodzona śmietanę ubić z cukrem pudrem i udekorować lody śmietaną oraz przecierem owocowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: