Wykonanie
« Powrót  
Lody czekoladoweDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kakao 4 łyżek stołowych
cukier 1 szklaneknapar czarnej
kawy 3 łyżek stołowych
lód 5 kostek
likier kawowy 4 łyżek deserowych
śmietana kremówka 0.7 szklanek
cukier puder 2 łyżek stołowych
pomarańcza 1 sztuk
winogrono jasne 4 sztuk
truskawka 4 sztukWykonanie:
Kakao wymieszać z dwiema łyżkami
wody. Dodać
kawę,
cukier i 1 szklankę
wody. Podgrzewać mieszaninę 6 minut, następnie odstawić, wlać drugą szklankę
wody i dodać kostki
lodu. Mieszać, aż
lód się roztopi. Przełożyć do metalowej miski i zamrażać około 1,5 godziny, aż na wierzchu utworzy się warstewka
lodu grubości 2 cm. Mikserem lub trzepaczką ubić masę na gładki krem. Wstawić do zamrażalnikia na 1,5 godziny.
Śmietanę ubić z
cukrem pudrem. Przed podaniem
lody zamieszać i włożyć do pucharków, polać
likierem, ozdobić
bitą smietaną i
owocami.
AlkoholeCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: