Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 400 gramów
mleko 250 mililitrów
laska wanilii 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
cukie 100 gramów
melisa, listki według uznaniaWykonanie:
Mleko zagotować z przekrojoną
wanilią i ostudzić.
Żółtka ubić z
cukrem na puszystą masę. Ubijając, wlać
mleko.Oczyszczone
truskawki przekroić i przełożyć do pucharków. Zalać zimnym kremem i udekorować listkami
melisy.Uwagi:Krem można podawać także z
poziomkami i
malinami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: