Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bita śmietana castello 2 sztuk
mleko 300 mililitrów
gruszki 2 sztuk
ciastka Ital d\'Oro według uznaniaWykonanie:
Gruszki umyć i usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok.Do wysokiego naczynia wlać schłodzone
mleko i ubić
bitą śmietanę, a kruche
ciasteczka pokruszyć na małe kawałki. wymieszać
bitą śmietanę z utartymi
gruszkami i okruchami
ciastek, przełożyć masę do pucharków. Wstawić na 1h do lodówki i przed podaniem posypać kawałkami
ciastek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: