ßßß Cookit - przepis na Krem z gruszką i włoskimi ciasteczkami

Krem z gruszką i włoskimi ciasteczkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bita śmietana castello 2 sztuk
mleko 300 mililitrów
gruszki 2 sztuk
ciastka Ital d\'Oro według uznania
Wykonanie:
Gruszki umyć i usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok.
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko i ubić bitą śmietanę, a kruche ciasteczka pokruszyć na małe kawałki. wymieszać bitą śmietanę z utartymi gruszkami i okruchami ciastek, przełożyć masę do pucharków. Wstawić na 1h do lodówki i przed podaniem posypać kawałkami ciastek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4477/Krem-z-gruszka-i-wloskimi-ciasteczkami