Wykonanie
Wreszcie się nauczyłam!;-)))Takie trójwarstwowe latte możecie zrobić sami, jest to bardzo proste.W pierwszej kolejności musicie bardzo dobrze spienić
mleko.Trzy sposoby na spienienie
mleka:- dyszą od ekspresu- takim małym spieniaczem do kupienia w każdym markecie około 20zł- w dzbanku do spieniania
mlekano i podam czwarty sposób ekstremalny;-),
mleko o temp około 60 stopni (czyli takie kiedy w kubku zaczyna Cię już delikatnie parzyć w łapkę ), wlewasz do butelki i trzęsiesz z całych sił- wersja dla tych co lubią machać ;-DDD
Mleko spieniamy dość mocno. Do wysokiej szklanki wlewamy spienione
mleko.Przygotowujemy
espresso.I teraz najważniejsze aby to
espresso wlać po ściance szklanki, ja to robię w ten sposób że przykładam łyżkę do ścianki i po łyżce delikatnie powolutku wlewam
kawę. Piana z mleczka pójdzie do góry,
kawa w środek a mleczko zostanie na dole ;-).Dla rozpustników na sam wierzch
bita śmietana ;-)))Gotowe!Smacznego!!!!!!!!!;-)))))