Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
oliwa 3 łyżek stołowych
przyprawa do kurczaka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
piersi z kurczaka 4 sztuk
kapary - słoiczek 1 sztuk
pomarańcze 3 sztukWykonanie:Wymieszać łyżkę
oliwy z przyprawą,
solą oraz
pieprzem i ta marynata natrzeć
piersi z kurczaka. Odstawić na 30 minut, a
potem obsmażyć na suchej patelni. Włożyć do piekarnika na 15 minut nagrzanego do 180 stopni. Obranym
pomarańczom usunąć białą błonkę. 2
owoce pokroić w grube plastry, a 3
owoc zmiksować, dodając 2 łyżki
oliwy, szczyptę
soli,
pieprzu i kilka
kaparów. Po wyjęciu
mięsa z piekarnika pokroić piersi ukośnie na plastry, przełożyć plastrami
pomarańczy i polać sosem
pomarańczowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: