ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogruszki 4 sztukmigdały 2 łyżek stołowychrodzynki 2 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowychsok malinowy 1 łyżek stołowychwino białe wytrawne 0,5 szklanekimbir 0,5 łyżek deserowychsok z cytryny według uznaniaWykonanie:Sparzone, osączone rodzynki posiekać i wymieszać z posiekanymi migdałami i miodem, doprawić imbirem. Nie przecinając gruszek na połowy, wyciąć z nich gniazda nasienne ostrym cienkim nożem. Obrać owoce i skropić sokiem z cytryny. Wydrążony środek napełnić masą bakaliowo-miodową. Ułożyć gruszki w żaroodpornym naczyniu i polać sokiem malinowym wymieszanym z winem. Wstawić na 20 min do gorącego piekarnika. Podawać na ciepło.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: