ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogruszki 6 sztuksok z cytryny 1 sztukwino białe wytrawne 0,75 szklanekmiód 90 mililitrówocet winny - biały 4 łyżek stołowychimbir 1 szczyptaser rokpol 200 gramówWykonanie:Obrane duże gruszki przekroić na pół, wykroić gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny.Gotować wino z miodem, aż miód się rozpuści. Dodać ocet oraz imbir i wymieszać. Włożyć gruszki i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 10 minut, osączyć. Do wgłębienia w każdej gruszce włożyć po kawałku sra. Piec, w naczyniu żaroodpornym lub na blasze, 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: