ßßß Cookit - przepis na Fantazja jagodowo-wisienkowa

Fantazja jagodowo-wisienkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
biszkopty - podłużne 24 sztuk
śmietana kremówka 1,5 szklanek
Śmietan-fix 1 sztuk
mleko 1,5 szklanek
borówki amerykańskie 250 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
wisienki koktajlowe według uznania
Wykonanie:
Borówki oczyścić i osuszyć. Schłodzona śmietanę ubić z cukrem pudrem i zagęszczaczem. W mleku rozpuścić cukier puder i zanurzać w nim kolejno, na moment, biszkopty. W niskiej szklanej salaterce albo na talerzu deserowym układać na przemian warstwę biszkoptów i warstwę bitej śmietany posypanej borówką. Wierzchnia warstwę powinna stanowić bita śmietana udekorowana wisienkami koktajlowymi lub borówkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9577/Fantazja-jagodowo-wisienkowa