Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty - podłużne 24 sztuk
śmietana kremówka 1,5 szklanek
Śmietan-fix 1 sztuk
mleko 1,5 szklanek
borówki amerykańskie 250 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 łyżek deserowychwisienki koktajlowe według uznaniaWykonanie:
Borówki oczyścić i osuszyć. Schłodzona
śmietanę ubić z
cukrem pudrem i zagęszczaczem. W
mleku rozpuścić
cukier puder i zanurzać w nim kolejno, na moment,
biszkopty. W niskiej szklanej salaterce albo na talerzu deserowym układać na przemian warstwę
biszkoptów i warstwę
bitej śmietany posypanej
borówką. Wierzchnia warstwę powinna stanowić
bita śmietana udekorowana wisienkami koktajlowymi lub
borówkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: