Składniki:2 opakowania podłużnych biszkoptów1 kg bananów2 śmietany 30%1-2 opakowania śmietan- fixów1 cukier waniliowy2 łyżki cukru1 mleko w puszce słodzone (lub gotowy karmel)sok z cytryny1 szklanka ciepłego mleka do namaczania biszkoptówSposób wykonaniaŚmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodaję śmietan-fix. Wkładam do lodówki.Mleko słodzone gotuje do uzyskania karmelu (czyli około 2 godziny). Po tym czasie studzę ją w zimnej wodzie.Banany obieram ze skórki, kroję w pasterki i skrapiam sokiem z cytryny- wtedy nie ściemnieją.Biszkopty maczam w mleku u układam w tortownicy pierwszą warstwę. Kładę na nie warstwę bananów, polewam częścią karmelu i częścią śmietany. Powtarzam do wyczerpania składników. Wierzch polewam pozostałym karmelem. Schładzam w lodówce 12 godzin, aż biszkopty zmiękną. Ostrożnie kroję nożem ogrzanym w ciepłej wodzie i przekładam na talerzyki.SMACZNEGO!!!