Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
żelatyna 6 łyżek deserowych
cukier 5 łyżek stołowych
biszkopty podłuzne 250 gramów
śmietana kremówka 3 szklanekWykonanie:Oczyszczone
truskawki, kilka odłożyć, a resztę zmiksować. Mus przetrzeć przez sito. Czwarta część przecieru podgrzać razem z
cukrem,mieszając. Dodać wcześniej namoczona w niewielkiej ilości zimnej
wody żelatynę, wymieszać i połączyć z pozostałym przecierem oraz
śmietaną. Brzegi wysokiej, okrągłej, małej tortownicy wyłożyć pionowo ustawionymi
biszkoptami, a środek tortownicy napełnić schłodzonym i zastygającym musem
truskawkowym. Na wierzchu rozłożyć pozostałe
biszkopty. Deser wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem formę na krótko wstawić do gorącej
wody i odwracając ja do góry dnem, delikatnie wyłożyć deser na duży okrągły talerz i udekorować resztą pokrojonych
truskawek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: