ßßß Cookit - przepis na Deser truskawkowo-biszkoptowy

Deser truskawkowo-biszkoptowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
żelatyna 6 łyżek deserowych
cukier 5 łyżek stołowych
biszkopty podłuzne 250 gramów
śmietana kremówka 3 szklanek
Wykonanie:
Oczyszczone truskawki, kilka odłożyć, a resztę zmiksować. Mus przetrzeć przez sito. Czwarta część przecieru podgrzać razem z cukrem,mieszając. Dodać wcześniej namoczona w niewielkiej ilości zimnej wody żelatynę, wymieszać i połączyć z pozostałym przecierem oraz śmietaną. Brzegi wysokiej, okrągłej, małej tortownicy wyłożyć pionowo ustawionymi biszkoptami, a środek tortownicy napełnić schłodzonym i zastygającym musem truskawkowym. Na wierzchu rozłożyć pozostałe biszkopty. Deser wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem formę na krótko wstawić do gorącej wody i odwracając ja do góry dnem, delikatnie wyłożyć deser na duży okrągły talerz i udekorować resztą pokrojonych truskawek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9037/Deser-truskawkowo-biszkoptowy