Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
żółtko 7 sztuk
jajko 1 sztuk
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
mleko 1 szklanek
masło 1 kostek
drożdże 60 gramów
rodzynki 100 gramów
lukier według uznaniaWykonanie:Na parze ubić
żółtka,
jajko z
cukrami. Masę wymieszać z
mąką,
mlekiem i rozczynem
drożdżowym. Wyrobić ciasto, dodać roztopione
masło i wymoczone
rodzynki. Ponownie zagnieść, przełożyć do natłuszczonej i wysypanej
bułką tartą formy. Piec ok.40 minut w 180 stopniach. Zimną babę polukrować i udekorować kandyzowanymi skórkami.Uwagi:do dekoracji kandyzowane skórkiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: