ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowęgorz 1 sztukgorczyca 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniaziele angielskie 2 ziarnaliść laurowy 1 sztuksol według uznaniawoda 1 szklanekocet 10% 40 mililitrówcukier 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Opłukanego węgorza podzielić na dzwonka, posolić i ułożyć luźno w słoiku. Dodać przyprawy.Szklankę zimnej wody wymieszać z octem i cukrem. Tą zaprawą zalać węgorza w słoiku i dobrze zakręcić. Wstawić do garnka z wodą i gotować 20 minut. Po wyjęciu z wody słoik postawić do góry dnem. Jak ostygnie wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: