ßßß Cookit - przepis na Węgorz w galarecie

Węgorz w galarecie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
węgorz 1 sztuk
gorczyca 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
ziele angielskie 2 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
sol według uznania
woda 1 szklanek
ocet 10% 40 mililitrów
cukier 0,5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Opłukanego węgorza podzielić na dzwonka, posolić i ułożyć luźno w słoiku. Dodać przyprawy.
Szklankę zimnej wody wymieszać z octem i cukrem. Tą zaprawą zalać węgorza w słoiku i dobrze zakręcić. Wstawić do garnka z wodą i gotować 20 minut. Po wyjęciu z wody słoik postawić do góry dnem. Jak ostygnie wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10628/Wegorz-w-galarecie