Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
węgorz 1 sztuk
gorczyca 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
ziele angielskie 2 ziarna
liść laurowy 1 sztuksol według uznania
woda 1 szklanek
ocet 10% 40 mililitrów
cukier 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Opłukanego
węgorza podzielić na dzwonka, posolić i ułożyć luźno w słoiku. Dodać
przyprawy.Szklankę zimnej
wody wymieszać z
octem i
cukrem. Tą zaprawą zalać
węgorza w słoiku i dobrze zakręcić. Wstawić do garnka z
wodą i gotować 20 minut. Po wyjęciu z
wody słoik postawić do góry dnem. Jak ostygnie wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: