Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
feta 500 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 100 gramów
olej według uznaniaWykonanie:
Fetę (najlepiej oryginalną grecką) pokroić w trójkąty grubości 2-3 cm. Panierować w rozmąconym
jajku i
bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu do uzyskania słomkowej barwy (można we frytownicy). Po wyjęciu z tłuszczu osaczyć na papierowym ręczniku. Podawać z
sałatą i
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: mo_nikaData: 2011-06-25przepis ciekawy - właśnie go z mężem zrobiliśmy :) ale... trudno jest w Polsce znaleźć prawdziwą
fetę, a ta pakowana w pudełeczkach jest do tego za miękka; ale nawet jeśli to
bułka się strasznie kruszy, dlatego znacznie lepiej było by najpierw obtorzyć
fetę w
mące, tak jak
schabowego ;PDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: