ßßß Cookit - przepis na Smażona feta

Smażona feta

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
feta 500 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 100 gramów
olej według uznania
Wykonanie:
Fetę (najlepiej oryginalną grecką) pokroić w trójkąty grubości 2-3 cm. Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu do uzyskania słomkowej barwy (można we frytownicy). Po wyjęciu z tłuszczu osaczyć na papierowym ręczniku. Podawać z sałatą i pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Grecka
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: mo_nika
Data: 2011-06-25
przepis ciekawy - właśnie go z mężem zrobiliśmy :) ale... trudno jest w Polsce znaleźć prawdziwą fetę, a ta pakowana w pudełeczkach jest do tego za miękka; ale nawet jeśli to bułka się strasznie kruszy, dlatego znacznie lepiej było by najpierw obtorzyć fetę w mące, tak jak schabowego ;P
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11536/Smazona-feta