Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
margaryna 150 gramów
cukier 0,5 szklanek
żółtka 3 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
ser mielony 1 kilogramów
jajka 6 sztuk
cukier 1 szklanek
budyń śmietankowy 1 sztuk
masło 100 gramów
wiśnie 100 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Masa serowa:Miękkie 100g
masła utrzeć z 6
żółtkami i szklanką
cukru, dodając stopniowo
ser oraz proszek budyniowy, a na końcu wymieszać z wydrylowanymi
wiśniami oraz połączyć delikatnie z pianą ubitą na sztywno.Ciasto:
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia po siekać z 150g
margaryny, dodać pół szklanki
cukru, 3
żółtka i zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki.Rozwałkować i wylepić nim dno dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wyłożyć masę
serową i wyrównać. piec ok. 50 minut w 190 stopniach. Zimny sernik posypać
cukrem opudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: