Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2.5 szklanek
margaryna 2 kostek
kakao 100 gramów
jajko 6 sztuk
woda 8 łyżek stołowych
cukier puder 250 gramów
spirytus 5 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowychpolewa
kakaowa 1 sztukWykonanie:Do dobrze utartej
margaryny dodawać na przemian
żółtka,
cukier puder i
kakao. Dodać
wodę i
spirytus dalej ucierając. Odłożyć 1/2 litra utartej masy. Do reszty masy dodać
mąkę,
proszek do pieczenia i
śmietanę, wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z
białek i delikatnie połączyć. Ciasto wylać na dużą kwadratową blachę, wyścieloną papierem do pieczenia. Piec 0k.50 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto przekroić i przełożyć odłożoną masą i oblać polewą
kakaową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: