ßßß Cookit - przepis na Śledzie w sosie śmietankowym

Śledzie w sosie śmietankowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
śledzie 3 sztuk
śmietana słodka 0,75 szklanek
cebula 2 sztuk
ziarna pieprzu według uznania
ziele angielskie według uznania
cukier 1 szczypta
cytryna 1 sztuk
Wykonanie:
Śledzie opłukać, zalać wodą i wymoczyć, a następnie opłukać, zdjąć skórę , skroić filety i pokroić. Jeden mlecz wyjąć ze śledzia umyć dokładnie i przetrzeć przez sito lub drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną, dodać pieprz i ziele angielskie, przyprawić cukrem. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w cienkie półkrążki . Cytrynę umyć, obrać ze skórki pokroić w cienkie plasterki. Układać w odpowiednim naczyniu śledzie przekładając cebulą i cytryną. Zalać przygotowanym sosem. Śledzie można przetrzymać w lodówce kilka dni. Udekorować czerwonym pieprzem i plastrami cytryny.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5026/Sledzie-w-sosie-smietankowym