Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
śledzie 3 sztuk
śmietana słodka 0,75 szklanek
cebula 2 sztukziarna
pieprzu według uznania
ziele angielskie według uznania
cukier 1 szczypta
cytryna 1 sztukWykonanie:
Śledzie opłukać, zalać
wodą i wymoczyć, a następnie opłukać, zdjąć skórę , skroić filety i pokroić. Jeden mlecz wyjąć ze
śledzia umyć dokładnie i przetrzeć przez sito lub drobno posiekać, wymieszać ze
śmietaną, dodać
pieprz i
ziele angielskie, przyprawić
cukrem.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w cienkie półkrążki .
Cytrynę umyć, obrać ze skórki pokroić w cienkie plasterki. Układać w odpowiednim naczyniu
śledzie przekładając
cebulą i
cytryną. Zalać przygotowanym sosem.
Śledzie można przetrzymać w lodówce kilka dni. Udekorować
czerwonym pieprzem i plastrami
cytryny.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: