ßßß Cookit - przepis na Śledzie w cebulowo-miodowym sosie

Śledzie w cebulowo-miodowym sosie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
matiasy 6 sztuk
miód 2,5 łyżek stołowych
cebula 3 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
olej 0,5 szklanek
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wypłukane płary matiasów pokroić na mniejsze kawałki (zbyt słone wymoczyć - 3h w zimnej wodzie).
Sos: oczyszczoną cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Dodać miód, koncentrat, ocet, mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Odstawić do wystygnięcia.
W salaterce układać warstwami sos i śledzie. Przykryć i wstawić na 1-2 dni do lodówki. Podawać z pieczywa.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7357/Sledzie-w-cebulowo-miodowym-sosie