Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1,5 kilogramów
zioła prowansalskie według uznania
papryka mielona według uznania
czosnek granulowany według uznania
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone na ćwiartki
ziemniaki wrzucić do osolonej
wody i krótko gotować.
Wodę odcedzić do rondla, wlać łyżkę
oleju, włożyć gorące
ziemniaki, posypać obficie
ziołami oraz
papryka i
czosnkiem. Całość polać
olejem i zapiekać w piekarniku ok. 35 minut. Od czasu do czasu delikatnie odwracając, aby
ziemniaki były pokryte przyprawami ze wszystkich stron. Doprawić do smaku
solą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: