Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremówka 500 mililitrów
żółtka 6 sztuk
cukier 1/3 szklanek
laska wanilii 1 sztuk
cukier brązowy 5 łyżek stołowychWykonanie:Rozciąć
laskę wanilii, wydrążyć miąższ i wymieszać ze
śmietana.
Żółtka lekko ubić z
cukrem i dodać do
śmietany.
Śmietanę z
żółtkami przelać do 4 płaskich ceramicznych foremek. Wstawić do piekarnika i ustawić temperaturę 100 stopni lub wstawić do naczynia z
wodą sięgającą 1/2 wysokości foremek i ustawić temperaturę 150 stopni. Wierzch foremek przykryć folią aluminiową. Zapiekać 20 minut. Gdy masa się zsiądzie, wyjąć foremki z piekarnika, wystudzić i wstawić na parę godzin do lodówki. Przed podaniem rozgrzać piekarnik do wysokiej temperatury, posypać krem
cukrem brązowym i na moment wstawić na najwyższa półkę piekarnika. Bardzo uważać, żeby
cukier się stopił, zrumienił, ale nie spalił. Natychmiast podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: