Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
jajka 1 sztuk
masło 5 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
ser mielony 500 gramów
cukier 300 gramów
rodzynki 150 gramów
mąka ziemniaczana 5 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
cukier waniliowy 1 sztukpolewa z
czekolady gorzkiej 200 gramówpolewa z
czekolady białej 50 gramów
wiórki kokosowe 5 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: z przesianej
mąki,
jajka, proszku, 5 łyżek
cukru i
masła zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je i wylepić nim dno i boki tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia.Masa serowa: zmiksować
ser z 300g
cukru,
cukrem waniliowym oraz
żółtkami. Wymieszać z
mąką, pianą ubitą z
białek oraz
rodzynkami. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto udekorować roztopioną ciemna
czekoladą, wiórkami i jasną polewą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: