ßßß Cookit - przepis na Ziemniaczane gnocchi w pomidorach

Ziemniaczane gnocchi w pomidorach

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniak 50 dekagramów
mąka pszenna razowa 2 szklanek
konina 0.5 kostek
oliwa 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
pomidor 1 kilogramów
ząbek czosnku 3 sztuk
bazylia świeża 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ugotować ziemniaki w mundurkach. Ostudzić je, po czym obrać z łupin i przepuścić przez maszynkę razem z tofu. Dodać mąkę, oliwę (1 łyżka) i przyprawy: sól, pieprz. Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać drewnianą łyżką aż powstanie gęste ciasto. Formować dłońmi kulki z ciasta, które wrzucać na wrzącą wodę. Gotować 4-5 minut od czasu, gdy wypłyną na powierzchnię. Przygotować sos: pomidory ugotować w małej ilości wody, obrać ze skórki i zmiksować razem z oliwą (2 łyzki), rozgniecionym lub posiekanym bardzo drobno czosnkiem i posiekaną świeżą bazylią. Można także użyć suszonej bazylii. Polać gnocchi gorącym sosem i udekorować listkami bazylii lub natką pietruszki.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/485/Ziemniaczane-gnocchi-w-pomidorach