Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 50 dekagramów
mąka pszenna razowa 2 szklanek
konina 0.5 kostek
oliwa 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
pomidor 1 kilogramówząbek
czosnku 3 sztuk
bazylia świeża 4 łyżek stołowychWykonanie:Ugotować
ziemniaki w mundurkach. Ostudzić je, po czym obrać z łupin i przepuścić przez maszynkę razem z
tofu. Dodać
mąkę,
oliwę (1 łyżka) i
przyprawy:
sól,
pieprz. Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać drewnianą łyżką aż powstanie gęste ciasto. Formować dłońmi kulki z ciasta, które wrzucać na wrzącą
wodę. Gotować 4-5 minut od czasu, gdy wypłyną na powierzchnię. Przygotować sos:
pomidory ugotować w małej ilości
wody, obrać ze skórki i zmiksować razem z
oliwą (2 łyzki), rozgniecionym lub posiekanym bardzo drobno
czosnkiem i posiekaną świeżą
bazylią. Można także użyć suszonej
bazylii. Polać gnocchi gorącym sosem i udekorować listkami
bazylii lub
natką pietruszki.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: