« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 600 gramówpapryka czerwona 1 sztukcebula czerwona 1 sztukogóreksałatkowy 1 sztukogórek kiszony 1 sztukkukurydza konserwowa 0,5 puszkaszczypiorek 1 pęczekoliwa 5 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkimusztarda miodowa 1 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukzioła prowansalskie 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Odcedzone obrać i pokroić w plasterki. Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Oczyszczoną cebule posiekać. W grubszą kostkę pokroić ogórki. Kukurydzę - osączyć.Przygotowane składniki włożyć do miski.Wymieszać oliwę z musztardą oraz sokiem cytrynowym. Doprawić ziołami oraz oczyszczonym, rozdrobnionym czosnkiem, sola oraz pieprzem.Sałatkę skropić sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem i przemieszać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: