ßßß Cookit - przepis na Plcek cynamonowy z jabłkami i bakaliami

Plcek cynamonowy z jabłkami i bakaliami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
olej 0,75 szklanek
mąka tortowa 2 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
Cynamon 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
jabłka 5 sztuk
orzechy włoskie pokruszone 150 gramów
rodzynki 100 gramów
cukier puder według uznania
Wykonanie:
Całe jajka zmiksować z cukrem i olejem, dodać mąkę , proszek, sodę, cynamon i utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać wymoczone, osaczone rodzynki i orzechy, wymieszać łyżką
Dodać oczyszczone i pokrojone na drobne cząstki jabłka i dobrze wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
Do ciasta można też dodać posiekane migdały.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4659/Plcek-cynamonowy-z-jablkami-i-bakaliami