Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
olej 0,75 szklanek
mąka tortowa 2 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
Cynamon 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
jabłka 5 sztuk
orzechy włoskie pokruszone 150 gramów
rodzynki 100 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Całe
jajka zmiksować z
cukrem i
olejem, dodać
mąkę , proszek,
sodę,
cynamon i utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać wymoczone, osaczone
rodzynki i
orzechy, wymieszać łyżkąDodać oczyszczone i pokrojone na drobne cząstki
jabłka i dobrze wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Posypać
cukrem pudrem.Uwagi:Do ciasta można też dodać posiekane
migdały.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: