ßßß Cookit - przepis na Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
papryka według uznania
czosnek 1 ząbki
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
tłuszcz 5 dekagramów
kapusta kiszona 25 dekagramów
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
Wykonanie:
Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obrumienić na mocno rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Dodać drobno posiekaną kiszoną kapustę, wlać wody tyle, by pokryła zawartość szybkowaru, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić resztą mąki, solą, papryką i roztartym czosnkiem.
Uwagi:
wieprzowina bez kości może być z części przedniej
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: jako-tako
Data: 2009-01-30
a jak ktoś nie ma szybkowaru ???
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1674/Gulasz-wieprzowy-po-wegiersku