Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramów
cebula 2 sztuk
śliwki suszone 20 dekagramów
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżek deserowychtłuszcz 4 dekagramów
papryka mielona 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
Cynamon według uznaniaWykonanie:Oddzielić 
mięso od kości i pokroić w dość grubą kostkę, posolić i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone 
cebulę i 
czosnek, popieprzyć, posypać 
cynamonem, dodać 
paprykę, po czym zalać 
wodą z moczenia 
śliwek i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć i dodać wymoczone 
śliwki pozbawione pestek. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko 
ryżem.Potrawy z 
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: