Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 70 dekagramów
cebula 2 sztuk
śliwki suszone 20 dekagramów
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżek deserowychtłuszcz 4 dekagramów
papryka mielona 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
Cynamon według uznaniaWykonanie:Oddzielić
mięso od kości i pokroić w dość grubą kostkę, posolić i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone
cebulę i
czosnek, popieprzyć, posypać
cynamonem, dodać
paprykę, po czym zalać
wodą z moczenia
śliwek i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć i dodać wymoczone
śliwki pozbawione pestek. Ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko
ryżem.Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: