ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 1 kilogramówwino białe wytrawne 150 mililitrówmasło 2 łyżek stołowychpieprz zielony marynowany według uznaniapomidorki koktajlowe 500 gramównatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć sola, oprószyć pieprzem, polać winem i odstawić na 30 minut do lodówki. Indyka osączyć z wina i zrumienić na rozgrzanym maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać wino i piec 30 minut w 180 stopniach. W połowie pierzenia wierzch mięsa obłożyć lekko rozgniecionym zielonym pieprzem. Obok położyć opłukane i ponacinane na krzyż pomidorki. Po upieczeniu, po 10 minutach mięso pokroić w plastry. Podawać z pomidorkami, posypane natka pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: