ßßß Cookit - przepis na Piernik bez jaj

Piernik bez jaj

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
przyprawa do piernika 1 sztuk
cukier 0.5 szklanek
miód 0.75 szklanek
śmietana 1 łyżek stołowych
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy, dodajemy posiekane orzechy i wymoczone rodzynki. Cisto wylewamy do wąskiej, podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach. Zimny piernik oblewamy polewą i posypujemy posiekanymi orzechami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3399/Piernik-bez-jaj