Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
przyprawa do piernika 1 sztuk
cukier 0.5 szklanek
miód 0.75 szklanek
śmietana 1 łyżek stołowych
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Wszystkie składniki miksujemy, dodajemy posiekane
orzechy i wymoczone
rodzynki. Cisto wylewamy do wąskiej, podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach. Zimny piernik oblewamy polewą i posypujemy posiekanymi
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: