ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówmargaryna 150 gramówjajka 4 sztukmarchewka 800 gramówszałwia, gałązki 3 sztukśmietana 130 gramówparmezan tarty 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniamasło 1 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: z mąki, margaryny, 1 jajka, szczypty soli i 50ml zimnej wody zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 30 minut.Oczyszczoną marchewkę pokroić w drobną kostkę i włożyć do garnka, zalać 200ml wody, posolić i dodać łyżkę masła, gotować 12 minut. Odcedzić i wystudzić.Ciasto rozwałkować na cienki placek i wylepić nim spód i boki natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy na tartę. Po nakłuwać widelcem, a na ciasto wyłożyć marchewkę wymieszaną z posiekana szałwią. Śmietanę wymieszać z pozostałymi jajkami, doprawić solą oraz pieprzem i polać tartę, posypać parmezanem. Piec 30 minut w 180 stopniach. Udekorować szałwią.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: