ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki zapiekane pod sosem zabajone

Ziemniaki zapiekane pod sosem zabajone

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
żółtka 2 sztuk
wino biale 50 mililitrów
wódka żubrówka 20 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sos zabajone: utrzeć żółtka z winem i żubrówką, delikatnie podgrzewając, aż masa się zetnie.
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Zimne pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem zabajone i zapiec w gorącym piekarniku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sosy i pasty
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10587/Ziemniaki-zapiekane-pod-sosem-zabajone