ßßß Cookit - przepis na Rybki w papilotach

Rybki w papilotach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sielawa 4 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
natka piertruszki 1 łyżek stołowych
masło sklarowane według uznania
Wykonanie:
Sprawione, umyte, osuszone ryby oprószyć sola oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny, włożyć do rynienki, przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki.
Masło cytrynowe: w rondelku roztopić masło, wymieszać ze skórka z cytryny, sokiem z cytryny, rozdrobnionym czosnkiem i posiekaną natka. Wstawić do zamrażalnika.
Wyjęte z lodówki ryby zawinąć w wysmarowaną sklarowanym masłem folię aluminiową i piec 20 minut w 180 stopniach. Ostatnie 5 minut dopiekać odwinięte z folii. Przełożyć je na ogrzane talerze, na każdej położyć 2-3 wiórki masła cytrynowego. Podawać z frytkami, surówka z sałaty lodowej, pomidorów, małosolnych ogórków i szczypioru.
Uwagi:
Sielawę można zastąpić pstrągiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9563/Rybki-w-papilotach