ßßß Cookit - przepis na Ciasto budyniowe

Ciasto budyniowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
Budyń malinowy 1 sztuk
mleko 0,5 litrów
masło 4 łyżek stołowych
sos malinowy 2 łyżek stołowych
krakersy 400 gramów
cukier puder 0,5 szklanek
woda 0,25 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem masła i soku. Dno prostokątnej formy wyłożyć krakersami i rozsmarować na nich połowę ciepłego budyniu. Na wierzchu znów ułożyć krakersy, potem znów budyń, a na końcu krakersy.
Lukier: podgrzać wodę z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny i skórka cytrynową, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Lukrem polać ciasto i ostudzić. Podawać z malinami, jagodami lub kiwi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9128/Ciasto-budyniowe