Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
Budyń malinowy 1 sztuk
mleko 0,5 litrów
masło 4 łyżek stołowych
sos malinowy 2 łyżek stołowych
krakersy 400 gramów
cukier puder 0,5 szklanek
woda 0,25 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychWykonanie:
Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem
masła i soku. Dno prostokątnej formy wyłożyć
krakersami i rozsmarować na nich połowę ciepłego budyniu. Na wierzchu znów ułożyć
krakersy,
potem znów
budyń, a na końcu
krakersy.
Lukier: podgrzać
wodę z
cukrem pudrem oraz
sokiem z cytryny i
skórka cytrynową, mieszając, aż
cukier się rozpuści.Lukrem polać ciasto i ostudzić. Podawać z
malinami,
jagodami lub
kiwi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: