ßßß Cookit - przepis na Słodkie roladki z kapusty

Słodkie roladki z kapusty

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta włoska 7 listków
ryż ciemny 20 dekagramów
dymka 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
rodzynki 0.5 szklanek
orzechy włoskie 0.5 szklanek
ziarno sezamowe 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Blanszować liście kapusty, czyli wrzucić je na minutę na wrzącą wodę. Przygotować farsz: ugotować ryż do miękkości. Obrać i pokroić cebulę oraz czosnek na drobne kawałki, podsmażyć na oliwie. Namoczyć około 2-3 godziny rodzynki, pokroić w drobne kawałki lub zmielić orzechy. Do garnka włożyć ugotowany ryż, przygotowane bakalie, podsmażoną cebulkę i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Układać na liściach kapusty po około 3 łyżki nadzienia i zwijać liście tak, aby powstały roladki. Ułożyć roladki w naczyniu do zapiekania, zalać wodą, dodać 2 łyżki oliwy i zapiec w piekarniku około 15-20 minut.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/453/Slodkie-roladki-z-kapusty