Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta włoska 7 listków
ryż ciemny 20 dekagramów
dymka 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
rodzynki 0.5 szklanek
orzechy włoskie 0.5 szklanekziarno
sezamowe 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Blanszować liście
kapusty, czyli wrzucić je na minutę na wrzącą
wodę. Przygotować farsz: ugotować
ryż do miękkości. Obrać i pokroić
cebulę oraz
czosnek na drobne kawałki, podsmażyć na
oliwie. Namoczyć około 2-3 godziny
rodzynki, pokroić w drobne kawałki lub zmielić
orzechy. Do garnka włożyć ugotowany
ryż, przygotowane
bakalie, podsmażoną
cebulkę i
przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Układać na liściach
kapusty po około 3 łyżki nadzienia i zwijać liście tak, aby powstały roladki. Ułożyć roladki w naczyniu do zapiekania, zalać
wodą, dodać 2 łyżki
oliwy i zapiec w piekarniku około 15-20 minut.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: