Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
płatki owsiane górskie 120 gramów
migdały 5 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
cukier puder 50 gramów
masło 0,5 kostek
jajka 2 sztuk
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
pestki słonecznika 200 gramów
miód 4 łyżek stołowychWykonanie:
Płatki wsypać na suchą patelnię i mieszając zrumienić. Zemleć razem z obranymi ze skórki
migdałami. Dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem,
cukier puder,
żółtka,
masło i
miód, wymieszać. Dodać pianę z
białek ubitą na sztywno i połączyć z
ciastem. Formować z ciasta placuszki i posypać je
pestkami słonecznika.
Ciasteczka układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i polewać odrobiną gęstego
miodu. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok.25 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia podnieść temperaturę, bu
ciasteczka się przyrumieniły.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: