ßßß Cookit - przepis na Ryż po Hiszpansku

Ryż po Hiszpansku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
papryka 3 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
ryż 1 szklanek
bulion 500 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania
wątroba wieprzowa 25 dekagramów
Wykonanie:
Cebule obrać, paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paseczki i smażyć przez chwilę na oliwie w żaroodpornym naczyniu. Obrać skórki z pomidorów, pokroić w ćwiartki i dodać do papryki. Wsypać ryż, podlać bulionem, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Wstawić do piekarnika lub gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Wątrobę pokroić w paseczki, oprószyć sola i pieprzem, obtoczyć w mące i krótko smażyć w gorącej oliwie. Ułożyć na ryżu, posypać natką pietruszki. Można podawać!
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Hiszpańska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7846/Ryz-po-Hiszpansku