Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
papryka 3 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
ryż 1 szklanek
bulion 500 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania
wątroba wieprzowa 25 dekagramówWykonanie:
Cebule obrać,
paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paseczki i smażyć przez chwilę na
oliwie w żaroodpornym naczyniu. Obrać skórki z
pomidorów, pokroić w ćwiartki i dodać do
papryki. Wsypać
ryż, podlać
bulionem, przyprawić
solą,
pieprzem i
tymiankiem. Wstawić do piekarnika lub gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Wątrobę pokroić w paseczki, oprószyć
sola i
pieprzem, obtoczyć w
mące i krótko smażyć w gorącej
oliwie. Ułożyć na
ryżu, posypać
natką pietruszki. Można podawać!Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: