ßßß Cookit - przepis na Mazurek orzechowy z miodem

Mazurek orzechowy z miodem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
orzechy włoskie 200 gramów
białka 3 sztuk
cukier puder 100 gramów
miód 100 gramów
wafel duży (30x25cm)1 sztuk
Wykonanie:
Ubić białka na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodawać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Do piany wlać miód, wrzucić posiekane orzechy i delikatnie wymieszać. Blachę wyścielić papierem do pieczenia, ułożyć wafel i rozłożyć na nim masę orzechową, wyrównać. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11955/Mazurek-orzechowy-z-miodem