ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekcukier puder 0,5 szklanekmasło 1 kostekżółtka 2 sztukmigdały mielone 50 gramówmieszanka kandyzowanych owoców 150 gramówpolewa z gorzkiei czekolady 1 sztukpolewa z białej czekolady 1 sztukWykonanie:Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier puder, migdały i żółtka. Wyrobić gładkie ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na placek grubości 2 cm. Ułożyć w dużej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach, na złoty kolor. Wystudzić.W osobnych rondlach roztopić obie polewy. Ciasto posypać połową owoców kandyzowanych i wylać na nie grube pasy białej i ciemnej polewy. Grzebieniem cukierniczym rozprowadzić polewy aby powstał marmurkowy wzorek. Brzegi mazurka posypać resztą posiekanych owoców.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: