Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier puder 0,5 szklanek
masło 1 kostek
żółtka 2 sztuk
migdały mielone 50 gramów
mieszanka kandyzowanych owoców 150 gramówpolewa z gorzkiei
czekolady 1 sztukpolewa z
białej czekolady 1 sztukWykonanie:Przesianą
mąkę posiekać z
masłem, dodać
cukier puder,
migdały i
żółtka. Wyrobić gładkie ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na placek grubości 2 cm. Ułożyć w dużej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach, na złoty kolor. Wystudzić.W osobnych rondlach roztopić obie polewy. Ciasto posypać połową
owoców kandyzowanych i wylać na nie grube pasy białej i ciemnej polewy. Grzebieniem cukierniczym rozprowadzić polewy aby powstał marmurkowy wzorek. Brzegi mazurka posypać resztą posiekanych
owoców.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: