Wykonanie
Deser idealny. Miękki, słodki i ten płynny środek. Mój fondant siedział w piekarniku odrobinę za długo, dlatego płynnej masy jest niewiele. Ale za to była pyszna.Całość warta grzechu.Piekłam w wirtualnej kuchni z Lejdi i Mirabelką i Wojciechem .
100g
białej czekolady100g
masła2
jajka2
żółtka40g
cukru pudru100g
mąki1 łyżeczka esencji waniliowej
masło i
kasza manna do wysmarowania kokilekKokilki wysmarować odrobiną
masła i posypać
kaszą manną, odstawić do lodówki.W kąpieli
wodnej rozpuścić
czekoladę z
masłem, odstawić do lekkiego ostygnięcia.
Jajka ubić z
cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą
mąkę i delikatnie wymieszać, następnie wciąż mieszając wlać
czekoladę i esencję
waniliową.Piec w foremkach 10min w dobrze nagrzanym piekarniku (180stopni).