Wykonanie
Składniki:- 140 g
masła- 120 g
cukru pudru- 2
żółtka- 250 g
mąki- 40 g
kakao- 1 tabliczka
białej czekoladyPrzygotowanie:Miękkie
masło utrzeć z
cukrem, następnie dodać
żółtka i ucierać dalej na gładką masę.Przesiać
mąkę z
kakao następnie ciasto zagnieść dłońmi.Zawinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.Ciasto rozwałkować tak żeby nie było bardzo cienkie.Niedużą szklaneczką wycinać z ciasta koła.Na środku krążków ułożyć kostkę
czekolady następnie przykryć drugim krążkiem a brzegi zlepić przy pomocy widelca, dzięki temu tworzy się ozdobny wzorek.Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 °C przez 14 minut.
Ciastka mają być miękkie, ale nie wysuszone :)