Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
śledź niesolony 10 sztuk
sok jabłkowy 150 gramów
śliwki suszone 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 20 gramówWykonanie:
Śledzie sprawić, opłukać, odfiletować, posolić, posypać
pieprzem i odstawić na 30 minut.
Śliwki namoczyć, wyjąć z nich pestki i pokroić w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż długi, wąski pasek
bekonu i 2-3 paseczki
śliwek, zwinąć ściśle w rulon i spiąć wykałaczką. Przygotowane ruloniki ułożyć na gorącym
oleju i polanym
masłem półmisku. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut. Podawać na gorąco z
pieczywem i
sałatką.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: