ßßß Cookit - przepis na Roladki z flądry z ryżem

Roladki z flądry z ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z flądry 200 gramów
ryż 100 gramów
cebula 1 sztuk
szczaw posiekany 4 łyżek stołowych
twarożek chudy 2 łyżek stołowych
pieprz czerwony 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
mleko 100 łyżek stołowych
papryka słodka mielona według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i zmiksować z twarożkiem, doprawić pieprzem i papryką. Ryż ugotować i osączyć. Umyte, osączone filety przekroić na pół. Każdą porcję ryby posypać szczawiem, nałożyć odrobinę masy z twarożku, zwinąć i spiąć wykałaczką. Rozgrzać masło, wlać mleko i włożyć roladki. Dusić 10 minut, doprawić solą, posypać czerwonym pieprzem. Podawać gorące z ryżem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4814/Roladki-z-fladry-z-ryzem