Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
flądry 200 gramów
ryż 100 gramów
cebula 1 sztuk
szczaw posiekany 4 łyżek stołowych
twarożek chudy 2 łyżek stołowych
pieprz czerwony 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
mleko 100 łyżek stołowych
papryka słodka mielona według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę i zmiksować z
twarożkiem, doprawić
pieprzem i
papryką.
Ryż ugotować i osączyć. Umyte, osączone filety przekroić na pół. Każdą porcję
ryby posypać
szczawiem, nałożyć odrobinę masy z
twarożku, zwinąć i spiąć wykałaczką. Rozgrzać
masło, wlać
mleko i włożyć roladki. Dusić 10 minut, doprawić
solą, posypać
czerwonym pieprzem. Podawać gorące z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: