Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 15 dekagramów
masło 10 dekagramów
cukier puder 5 dekagramów
żółtko 1 sztuk
sól 1 szczypta
cukier puder 25 dekagramów
kawa rozpuszczalna 1 łyżek deserowych
mleko gorące 3 łyżek stołowychWykonanie:Z wszystkich składników podanych w tabelce wyrobić ciasto,uformować kulę,zawinąć w folię,włożyć na 0 , 5 godziny do lodówki. Rozwałkować na grubość 5 mm,wyłożyć dno formy,na boki resztę ciasta wycisnąć szprycką ,piec 20 minut w temp 200stopni C.NA POLEWĘ:Do
cukru pudru dodać
kawę i wlewać
mleko,mieszając aż powstanie jednolita masa.Polewę wylać na środek ciasta i rozsmarować na powierzchni.Można ozdobić
migdałami i kandyzowanymi
owocami.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: neta_1904Data: 2009-04-09Jeszcze nigdy nie robiłam mazurka. Chyba ten przepis będzie tym pierwszym.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: