ßßß Cookit - przepis na Mazurek kawowy

Mazurek kawowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 15 dekagramów
masło 10 dekagramów
cukier puder 5 dekagramów
żółtko 1 sztuk
sól 1 szczypta
cukier puder 25 dekagramów
kawa rozpuszczalna 1 łyżek deserowych
mleko gorące 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Z wszystkich składników podanych w tabelce wyrobić ciasto,uformować kulę,zawinąć w folię,włożyć na 0 , 5 godziny do lodówki. Rozwałkować na grubość 5 mm,wyłożyć dno formy,na boki resztę ciasta wycisnąć szprycką ,piec 20 minut w temp 200stopni C.
NA POLEWĘ:
Do cukru pudru dodać kawę i wlewać mleko,mieszając aż powstanie jednolita masa.Polewę wylać na środek ciasta i rozsmarować na powierzchni.Można ozdobić migdałami i kandyzowanymi owocami.
Autor: krysia15
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: neta_1904
Data: 2009-04-09
Jeszcze nigdy nie robiłam mazurka. Chyba ten przepis będzie tym pierwszym.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7371/Mazurek-kawowy