ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszparagi zielone 1 pęczekszparagi białe 1 pęczekjajka 4 sztukparmezan 100 gramówmasło 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznanialistki szałwi 2 sztukWykonanie:Umyć szparagi i obciąć twarde końcówki. Białe szparagi obrać w całości, zaczynając już pod główką, a zielone obrać tylko u podstawy łodyg, włożyć do osolonego wrzątku i gotować 12 minut. Osączyć i ułożyć na 4 ogrzanych talerzach, posypać startym parmezanem. w czasie gotowania szparagów usmażyć na maśle jajka sadzone. Przełożyć je na szparagi, posolić i oprószyć pieprzem. Masłem ze smażenia polać szparagi i posypać listkami szałwii, podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: