ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety cielęce 4 sztukkromki pszennego chleba 4 sztukmasło 2 łyżek stołowychmąka według uznaniałosoś wędzony 4 plastrysardela 8 sztukjajka 4 sztukmasło 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Lekko rozklepać plastry mięsa, oprószyć sola oraz pieprzem. Obtoczyć w mące, ponacinać wzdłuż brzegów, by się nie wywijały w czasie smażenia. Smażyć je ok. 4 minuty z każdej strony na maśle. Okrojone ze skórki kromki chleba zrumienić na maśle, przełożyć na talerze lub półmisek. Na każdej ułożyć usmażony gorący sznycel, obłożyć go udrapowanym plastrem łososia, sardelami i ewentualnie jeszcze udekorować kawiorem. Na środku każdej porcji położyć świeżo przygotowane sadzone jajko. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: