Wykonanie
« Powrót  
Sos sojowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziarno
sojowe 50 gramów
olej z soi 50 gramów
mleko sojowe 1/2 litrów
sól,
sok z cytryny,
masło według uznaniaWykonanie:Do rozgrzanego
oleju dodaj ziarna
sojowe tak, aby zasmażka pozostała białego koloru. Zmniejsz temperaturę i stopniowo dodawaj
mleko sojowe stale mieszając, dopóki nie zgęstnieje. Dodaj trochę
soli i gotuj jeszcze przez 10 minut. Do smaku dodaj łyżkę
masła i trochę
soku z cytryny.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: