Wykonanie
Zazwyczaj popcorn przygotowuję w garnku z małą ilością
oleju na dnie. Jest smaczniejszy niż z maszynki. Jednak spędzając wakacje pod namiotem często robiliśmy popcorn na grillu. Wystarczą dobre tacki do grillowania lub folia do pieczenia.Składniki:opakowanie popcornu
sólolej, ewentualnie
masłoNa tackę do grilowania (najlepiej z małymi oczkami lub aluminiową folię do pieczenia) wysypujemy popcorn. Na jednej tacce zazwyczaj
mieści się około szklanki ziaren popcornu. Posypujemy popcorn
solą i skrapiamy
olejem. Nakrywamy szczelnie papierem do pieczenia i ustawiamy na nagrzanym grillu. Po kilku minutach ziarna zaczną strzelać. Całość zdejmujemy z ognia po 8-10 minutach. Ewentualnie dosalamy a pomiędzy ciepłe ziarenka możemy włożyć odrobinę
masła, które szybciutko się rozpuści.