ßßß Cookit - przepis na Chruścik lany

Chruścik lany

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 5 łyżek deserowych
jaja 2 sztuk
sól według uznania
mleko 2 szklanek
smalec 1 kostek
Wykonanie:
Wyrobić ciasto z mąki, żółtek i mleka mieszać by ciasto było gęste. Ubić pianę z białek, dodać do masy. Rozgrzać smalec, gdy będzie gorący lać ciasto przez lejek poruszając spiralnie.
Autor: Izzz
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8797/Chruscik-lany