Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 4 sztuk
bakłażany 2 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
pomidory 4 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
oliwa 6 łyżek stołowych
tymianek 1 łyżek deserowych
rozmaryn 1 łyżek deserowychcząber 1 łyżek deserowych
estragon 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowychgałązki
tymianku według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Umyte
bakłażany i małe
cukinie pokroić w kostkę. Oczyszczoną
cebulę pokroić w talarki, a
czosnek drobno posiekać.Na rozgrzaną w garnku
oliwę wrzucić
bakłażany i podsmażyć. Dodać
cukinie i podsmażyć. Wszystko przełożyć do innego naczynia, a na tym samym tłuszczu lekko zeszklić
cebule i połowę
czosnku. Dodać
pomidory i odparować, aby sos zgęstniał. Na reszcie
oliwy usmażyć
paprykę i połączyć z podduszonymi
bakłażanami i
cukinią, dodać
pomidory. Mieszając, dusić 20 minut tak, aby warzywa zachowały chrupkość i nie rozgotowały się. Suszone
zioła rozetrzeć w dłoniach i dodać do potrawy pod koniec gotowania razem ze świeżym
tymiankiem,
natka pietruszki i pozostałym
czosnkiem. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: