Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
soczewica czerwona 1 szklanek
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
woda 1,5 litrów
kostka rosołowa 1 sztuk
liść laurowy 1 listków
marchew 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
przecier pomidorowy 80 gramówWykonanie:Szklankę
soczewicy opłukać. W garnku rozgrzać 2 łyżki
oleju, przesmażyć
cebulę. Zalać 1,5l wrzątku, dodać
soczewicę, pokrojoną
marchewkę i
kostkę rosołową. Gotować na małym ogniu ok. 20min. Dodać
przecier pomidorowy,
listek laurowy, posiekany ząbek
czosnku,
sól i
pieprz. Gotować aż
soczewica będzie miękka.Uwagi:Ja dodaję jeszcze troszkę mielonej
papryki czerwonej. Zupkę można podawać z
ryżem,
ziemniakami lub
makaronem jak kto woli.Autor: AnusiakZobacz inne przepisy użykownika!Zupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: