ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosoczewica czerwona 1 szklanekczosnek 1 ząbkicebula 1 sztukwoda 1,5 litrówkostka rosołowa 1 sztukliść laurowy 1 listkówmarchew 1 sztukolej 2 łyżek stołowychpieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniasól według uznaniaprzecier pomidorowy 80 gramówWykonanie:Szklankę soczewicy opłukać. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć cebulę. Zalać 1,5l wrzątku, dodać soczewicę, pokrojoną marchewkę i kostkę rosołową. Gotować na małym ogniu ok. 20min. Dodać przecier pomidorowy, listek laurowy, posiekany ząbek czosnku, sól i pieprz. Gotować aż soczewica będzie miękka.Uwagi:Ja dodaję jeszcze troszkę mielonej papryki czerwonej. Zupkę można podawać z ryżem, ziemniakami lub makaronem jak kto woli.Autor: AnusiakZobacz inne przepisy użykownika!Zupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: